TERMÉKEK:


NAGYSEBESSÉGŰ KAMION ELŐSZŰRŐ RENDSZER (HSWIM)

A piezo érzékelők és a hurokdetektorok jeleit saját fejlesztésű műszerrel (Wimloop3) dolgozzuk fel. Az eredmények alapján a szintén saját fejlesztésű UnivEl programmal értékeljük a járművet és abban az esetben, ha megközelíti az engedélyezési határértékeket, akkor a kisoroló táblát vezéreljük. A rendszer együttműködik az ARH rendszámleolvasó rendszerrel, így a kisoroló táblán a jármű rendszámát is megjelenítjük.


Németországban hídvédelmi rendszer moduljaként alkalmazzák a WimLoop műszerünket. A Schiersteiner Brückénél 5 műszert installáltunk, a Fechinger Brückénél két műszert telepítettünk.PARKOLÓ FOGLALTSÁG KIJELZŐ RENDSZER

Autópálya menti parkolók szabad helyének számlálását és kijelzését végzi a rendszer. A német Voltra-Solutions Gmbh céggel együttműködve szállítjuk.JÁRMŰ 3D MÉRETMEGHATÁROZÓ RENDSZER (Járműszkenner)

A jármű a mérőhelyen kis sebességgel áthalad és három lézer szkenner segítségével igen pontosan meghatározzuk a méretét, a maximális méretét és ennek pozícióját. A jármű digitalizált képe is megtekinthető. A rendszer kiválóan alkalmazható a túlméretes járművek ellenőrzésekor. A HAMI program a 3D járműszkenner adatait beolvassa és a mérettúllépéses közútkezelői hozzájárulások elkészítésénél felhasználja. A német Voltra-Solutions Gmbh céggel együttműködve szállítjuk.

JÁRMŰMÉRLEGELŐ AUTÓ

Egy kisteherautó átalakításával fejlesztettük ki azt a mérőautót amely segítségével járművek tengelyterheléseit lehet megmérni. A mérőautóban a HAMI rendszerünk felügyelete alatt a spanyol Giropes cég által gyártott mérőműszer dolgozik. A járművet a mérési eredmények alapján a HAMI rendszerrel értékeljük és abban az esetben, ha engedélyköteles, akkor ugyanúgy el lehet végezni az engedélyezési eljárást, mint egy mérőállomáson. A jármű középső részében alakítottuk ki az irodahelységet, ahol a mérésvezérlő munkatárs helyezkedik el. A mérőtalpak, szintkiegyenlítő mőszerek és egyéb kellékek részére a hátsó teret rendeztük be. A mérőautó egységei kisfogyasztásúak, egy beépített akkutelepről üzemel, amely 10 órás önálló üzemet biztosít és világítási hálózatra csatlakozva tölthető. A jármű belső és külső kamerával és video képrögzítővel is el van látva, hogy a mérés folyamatát dokumentálni lehessen.
M5 Lajosmizse ELŐSZŰRŐS KAMIONMÉRLEGELŐ ÁLLOMÁS

Cégünk honosította és továbbfejlesztette a francia Boulyges cég terveit, majd saját kivitelezésben megvalósította a Tengelysúly Mérő Állomás teljes méréstechnikai és informatikai rendszerét. Az állomás 2008 óta üzemel, cégünk végzi a karbantartási és továbbfejlesztési munkákat. Az állomás előszűrőjeként WimLoop3 egység dolgozik, a mérlegállomást a HAMI rendszer speciális változata szolgálja ki.
A LETÖLTÉSEK-nél található két bemutató anyag.


Rétság ELŐSZŰRŐS KAMIONMÉRLEGELŐ ÁLLOMÁS

Egy körforgalom négy ágában van előszűrő rendszer melyek egy mérlegállomásra terelik ki a túlsúly gyanusnak mért járműveket. Cégünk szállította az állomás komplex előszűrő rendszerét amely a négy irányt kezeli. Itt telepítettünk az országban elsőként 3D járműszkennert. Az állomást 2014-ben nyitották meg.

M7 Zalakomár ELŐSZŰRŐS KAMIONMÉRLEGELŐ IKER ÁLLOMÁS

Cégünk szállította az állomások előszűrő rendszerét amely az autópálya mindhárom sávjában ellenőrzi a járművek tengelyterheléseit. Mindkét tengelysúlymérő állomás teljes méréstechnikai rendszerét mi szállítottuk. Az állomásokat 2016-ban nyitották meg.


KAMION MÉRLEGELŐ RENDSZER

Cégünk kifejlesztette a kamionmérlegelés komplett szoftver rendszerét. A HAMI (HAtárkirendeltségi Mérő és Információs rendszer) kezeli a tengelysúly és az össztömeg mérlegeket, a saját fejlesztésű magasság ellenőrző egységet, a Voltra Solutions cég 3D járműszkennerét, ügyféltájékoztató kijelzőket és a mérőállomás forgalomszabályozó közúti jelzőlámpáit. A mérési adatokból bizonylatokat készít és ellenőrzi, hogy a járművek megfelenek-e a hazai közlekedési szabályozásnak avagy közlekedésük engedélyhez kötött. Az engedélyek készítését szintén ezzel a programcsomaggal végzik. A programcsomag a helyi pénzbeszedést is segíti, nyilvántartja az esetleges tartozásokat. A rendszerünk 2000 óta működik, a program karbantartását és továbbfejlesztését cégünk végzi. A program moduláris felépítésű, többféle munkaállomást lehet kialakítani (mérő, engedélyező, vegyes) és egy rendszerben több munkaállomás lehet. Így van olyan hely, ahol két mérlegelő és egy engedélyező munkahely dolgozik. A rendszerhez könnyű különféle külső egységeket (pl. mérlegek) illeszteni. A rendszer nagybiztonságú adattárolásssal (multiRAID) rendelkezik.PÁLYA ALKALMASSÁGI VIZSGÁLÓ BERENDEZÉSPC TÁPEGYSÉG MÉRŐ MŰSZERKAMION MAGASSÁGMÉRŐ

Gyakran változó magasságú járművek (pl. autószállítók) magasságának mérésére használható. Alkalmazásával elkerülhetők, hogy a nagyértékű rakomány a közút feletti akadályokba beleütközve megsérüljön. Működése: Amikor a kamion áthalad a mérő oszlopok között, a rendszer 3,5 métertől 4,4 méterig 10 cm-es lépésekben méri a jármű magasságát és ezt növekvő irányban folyamatosan mutatja egy nagyméretű kijelzőn. Az áthaladás után a mért legmagasabb érték látszik a kijelzőn a beállított időtartamig. A berendezés egy előre beállított magasságérték elérésekor beállítható hosszúságú hangjelzést ad. A kijelzés idejének letelte után a kijelző elsötétedik és a rendszer kész a következő mérlegelésre.


PARKOLÓ SZABAD HELY JELZŐ RENDSZER

Kedvezőtlen beláthatóságú (zeg-zugos) garázsok esetében könnyíti meg a szabad helyek megtalálását. Az érzékelő ultrahangos rendszerű, minden parkolóhely fölé kerül egy-egy. A jelzések alapján a közlekedő út fölé elhelyezett kijelzők irányítják az autóst a lehetséges szabad helyek irányába.VISSZA